Wonen in het Stads Huis

In ontwikkeling

Wonen in Almelo: genieten in de stad

Waar ambtenaren vroeger jouw paspoort klaarmaakten en vergaderden over de koers van Almelo ontstaat een nieuwe woon- en leefomgeving: Het Stads-Huis. Het oude stadhuis transformeert naar 90 unieke stadswoningen, appartementen en lofts met balkon tot buitenterras. Allemaal worden ze zeer compleet opgeleverd waardoor er nog maar weinig nodig is om de woningen geheel naar eigen wens af te werken. 

Hier geniet je van ongekende comfort en luxe in een bijzonder en multifunctioneel gebouw, geschikt voor jong en oud. Dit multifunctionele gebouw zal het stadscentrum van Almelo diepgang geven. Van kunst en cultuur tot horeca, sporten en een groene beleving – hier vind je het allemaal.

image alt

Veel meer dan alleen een schitterende plek om te wonen

Alle woningen in Het Stads-Huis worden gasloos, uitstekend geïsoleerd en tot in de puntjes afgewerkt. Wat daarnaast fijn is om te weten: door je parkeerplaats in parkeergarage StadBaken hoef je nooit op zoek naar een parkeerplek. Zelf geen auto maar kun je er soms wel één gebruiken? We bieden ook de duurzame vorm van carsharing aan waarmee je een auto deelt met je buren. Daarnaast is een eigen berging in het souterain aanwezig met mogelijkheid tot een oplaadpunt voor de elektrische fiets. 

Het grote voordeel van nieuwbouw is dat er gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technieken en installaties. Die beïnvloeden niet alleen de duurzaamheid van de woning, maar ook jouw leefcomfort. En elke bewoner krijgt de ‘Stads-Huis App’. Deze applicatie maakt je leven een stuk gemakkelijker. Bestel bijvoorbeeld eenvoudig je boodschappen via de Stads-Huis app, zo worden je boodschappen in je eigen locker in de koelcel geplaatst!

Lees alles over het fullservice concept
image alt

Stadswoning

Wonen op twee verdiepingen
Liever het gemak van meerdere verdiepingen? Dan zijn de stadswoningen bij uitstek geschikt. Hier profiteer je van de voorzieningen van een appartementencomplex, maar ook van het leven op twee woonlagen én het grote geluk van een eigen achtertuin.

De originele indeling van de begane grond en de wens naar meer licht en lucht worden letterlijk en figuurlijk vormgegeven door middel van een 8 meter lange pui. De zichtbare balken zorgen voor een bijzonder spel van licht en schaduw. Lange zichtlijnen van de woonkamer tot ín de tuin zorgen voor een ruimtelijk gevoel en brengen het licht tot ver in de woning.

Een speelse indeling
Waar de begane grond in teken staat van wonen, koken en dineren, telt de verdieping drie slaapkamers en een luxe badkamer. Daarbij kent de stadswoning bijzonder veel lichtinval en een speelse indeling, waardoor de je het interieur kan aanpassen naar jouw woonwensen – ideaal! Ben je zelf niet zo creatief? Geen probleem, je kan ook de inrichting laten verzorgen door onze eigen interieurarchitect.

Bekijk de woningen
image alt

Appartementen

Gelijkvloers en ruim wonen op één van de mooiste plekjes die de binnenstad van Almelo kent. De originele indeling, de wens naar meer licht en lucht worden letterlijk en figuurlijk vormgegeven door middel van een brede pui. De zichtbare constructie zorgen voor een bijzonder spel van licht en schaduw. Lange zichtlijnen van de woonkamer zorgen voor een ruimtelijk gevoel en brengen het licht tot ver in de woning. De appartementen kennen allemaal grote slaapkamers, voldoende opbergmogelijkheden en grote balkons en buitenruimtes.

Waar de appartementen bijzonder riant zijn, zijn ze ook veelzijdig in het gebruik. Zo kun je de indeling als bewoner zelfs matchen met jouw woonwensen! Een extra slaapkamer? Zo geregeld! Zo is er standaard een extra kamer die bij uitstek geschikt is als logeerkamer, hobbykamer of werkkamer. Daarnaast is er zelfs de mogelijkheid om dit aantal uit te breiden naar 3 slaapkamers. Welke indeling je ook kiest, laat je dagelijks verrassen door al het licht dat via grote raampartijen jouw appartement binnen schijnt!

Van balkon tot buitenterras
Elk 2-, 3- of zelfs 4-kamerappartement beschikt over een stijlvolle badkamer met luxe sanitair en een fijne buitenruimte. Laatstgenoemde verschilt in uitvoering per appartement. Zo zijn er balkons van 8 m2 en ware buitenterrassen van 20 m2 – de keuze is aan jou! Dankzij onze samenwerking met Raab Karcher kan je zelf je appartement voorzien van een prachtige keuken, geheel naar eigen smaak!

Bekijk de woningen
image alt

Maisonette

Zeer exclusief zijn deze maisonnettes, door hun bijzondere indeling. Volledig ingericht, waaronder meerdere slaapkamers en badkamer met zicht vanaf de vide naar de riante living.

Deze bijzondere indeling van de begane grond de wens naar meer licht en lucht worden letterlijk en figuurlijk vormgegeven door middel van een hoge vide van maar liefst 6 meter hoog! Dit zorgt voor een bijzonder spel van licht en ruimte. Lange en hoge zichtlijnen van de woonkamer zorgen voor bijzonder en een ruimtelijk gevoel en brengen het licht tot ver in de woning. Deze unieke maisonettes beschikken over een royaal terras van c.a. 22m2. 

Je beschikt over vier slaapkamers en een eigen parkeerplaats in de beveiligde parkeergarage. Ook beschikken deze maisonnettes over een optimale balans tussen kwaliteit, ruimte en licht. Deze interessante ruimtelijke eigenschappen zijn o.a. de extra hoge plafonds, de ruime entree en veel lichtinval door de beglazing dat is voorzien van zonwering en isolatieglas.

Bekijk de woningen
image alt

Loft

Overgewaaid uit New York
Leven in één open ruimte die garant staat voor een zee van daglicht en een grootse woonbeleving – dat is wonen in een loft. De loftwoning is overgewaaid uit New York, waar menigeen in zo’n fraaie open ruimte woont. De lofts kenmerken zich doordat alle functies – wonen, slapen, koken en dineren – in één ruimte samenkomen. Door het ontbreken van wanden en plafonds ervaar je optisch meer ruimte en lucht. 

De opties zijn eindeloos
Hoewel de loftwoning bij uitstek ideaal is voor een éénpersoons huishouden, kun je hier natuurlijk ook met z’n tweeën wonen. In Het Stads-Huis heb je zelfs de unieke mogelijkheid jouw loft te personaliseren. Wil je bijvoorbeeld een enkel wandje in de ruimte plaatsen of de hoogte benutten met een entresol, dan kan dat. De opties zijn eindeloos! 

De lofts zijn uitermate praktisch in gebruik door optimale benutting van de ruimtes. Van een standaard badkamer met luxe sanitair en je zelf uitgekozen keuken maak je van jouw loft echt jouw thuis. Kortom: woon je hier, dan ervaar je het stadsleven als geen ander.

Bekijk de woningen
Wat gaat er de komende tijd gebeuren? Planning Het Stads Huis
Hoe wil je wonen in Het Stads Huis? Maak kennis met het aanbod