Culinaire hotspots in Almelo die elke foodie moet kennen

9 januari '23

Er zijn in Almelo heel wat culinaire hotspots te ontdekken. Van smaakvolle ontbijtjes, koffie met iets lekkers tijdens het shoppen, uitgebreide lunchgerechten en lekkere borrelhapjes tot tapasgerechten, daghappen en culinaire hoogstandjes. Almelo heeft voor ieder wat wils. Het Stads Huis ligt in het nieuwe stadshart van Almelo, dus je bent in no-time aan het genieten bij een van deze fijne hotspots.

Heerlijk begin van de dag!

Niets fijner dan je dag te beginnen met een gezond ontbijt en dan ook nog eens op een fijne plek. Bij deze ontbijttoppers ga je zeker terugkomen. Kun je niet kiezen uit alle gerechtjes: je kunt ook blijven zitten voor de lunch. Bij deze plekken kun je je dag gegarandeerd goed beginnen.

HAP

(Het Kokje 2)

HAP is een walhalla voor liefhebbers van ambachtelijke lekkernijen en zit op een van de mooiste plekken in Almelo, aan het Kolkje. Bij deze hippe delicatessenwinkel kun je (h)eerlijk ontbijten en lunchen met een twist. Er zijn ook genoeg biologische opties. Laat jouw dikke boterham beleggen met Twentse brie of vitello tonnato, om je vingers bij af te likken. Ook kun je er trendy kado’s, gevulde kaasplanken en goeie koffie scoren. Dagelijks open vanaf 9:00 uur.

FEIJN

(Het Baken 3)

In hartje centrum, in de bibliotheek, vind je FEIJN Lunchen & Lezen, een werkproject van Aveleijn. Hier werken enthousiaste mensen met een beperking (onder begeleiding) in de keuken en de bediening. Het is niet alleen een prachtig pand, maar de menukaart is ook lekker uitgebreid en onlangs vernieuwd. Je kunt hier op de meeste dagen vanaf 10:00 uur terecht voor een lekker ontbijt, een FEIJNE lunch, smakelijke hapjes, zoete cakes en taartjes en sinds kort voor een originele daghap.

Taart

Lekker blijven plakken

Van die plekken die te gezellig en knus zijn om weg te gaan. Dat zijn vaak ook plekken waar de menukaart lekker uitgebreid is, zodat je van de lunch overgaat in de borrel en daarna ook nog een daghap erachteraan plakt. Dit zijn zulke hotspots waar je niet meer weg wil gaan.

Taveerne ’t Wetshuys

(Grotestraat 80)

In hartje Almelo ligt deze sfeervolle locatie met groot terras. Taveerne ’t Wetshuys was in 1691 een stadsmonument en diende als rechtszaal en raadhuis van Almelo. Nu, ruim 300 jaar later, is het een gezellig eetcafé geworden. Door de uitgebreide menukaart kun je er vanaf 10:00 uur uren vertoeven. Van broodjes, uitsmijters, taartjes, salades of pasta's tot een borrel of diner. Vanaf de bovenverdieping heb je een prachtig uitzicht over het plein. 

NielZ Café Restaurant

(Marktplein 31)

Typisch een plek waar je lang kan blijven 'hangen': NielZ. Een gezellig café-restaurant met een  ruim terras waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur (zondag vanaf 12:00 uur). Voor de echte zoetekauwen is er een goed gevulde gebaksvitrine met de lekkerste taarten, zoals Red Velvet, Pecan en worteltjestaart. NielZ heeft ook over de allerkleinsten nagedacht: er zijn meerdere speelhoeken op de begane grond.

Café Willem de Vierde

(Pr. Catharina-Amaliaplein 1)

Groots, Koninklijk en bijzonder sfeervol. Grand Café Willem de Vierde is een sfeervol ingericht Grand Café in één. Het gezellige café is namelijk 's morgens al open voor koffie, in de middag voor lunch en voor de echte foodies is er een een bistro-achtige kaart met heerlijke gerechten voor zeer betaalbare prijzen. Je kunt er tot 22:00 uur blijven plakken. Schijnt de zon dan kun je ook plaatsnemen op het grote buitenterras aan de zonzijde van het gezellige plein. 

culinair genieten

Borreltijd!

De start van je weekend, of juist de dag afsluiten? Een borrel is altijd een goed idee. Er zijn verschillende plekken in het centrum van Almelo te vinden waar je goed met elkaar kunt proosten.

Proeflokaal België

(Schuttenstraat 2)

Dit oergezellig café aan de Almelose Aa is dagelijks open van 14:00 tot 00:00 uur (in het weekend later). Als de winterzon schijnt is het heerlijk vertoeven op het terras of neem plaats aan de bar in het café. Op de kaart staat een ruime keuze aan Belgisch bier en borrelhappen. Ook hebben ze elke maand een gloednieuw programma met leuke activiteiten zoals pubquizzen of optredens. Bij warmer weer kun je een kano huren voor de deur. Aanrader: sluit je tocht af met een barbecue op het terras.

The Shamrock

(Grotestraat 135)

Deze Irish Pub wordt ook wel de tweede huiskamer van Almelo genoemd en gaat op de meeste dagen open om 16:00 uur. De opvallend ruime pub heeft een grote eilandbar en de Ierse muziek, open haard en gezellige zitjes maken dat je hier niet meer weg wil. Jong en oud strijken hier dan ook graag neer. Alle gerechten zijn Iers, van Shepherd’s pie, fish & chips, spare ribs tot Steak & Guinness. En de biologische groenten komen uit hun eigen moestuin. Proef vooral ook hun zelfgebakken taartjes.

't Hookhoes

(Grotestraat 126)

Dit gezellige en authentieke bier- en wijnlokaal bestaat sinds 1979 en is in al die jaren, zowel van binnen als van buiten, bijna niet veranderd. Zelfs de betimmering is nog origineel. Geniet van een hapje en een drankje op het sfeervolle terras, de mooie overdekte stadstuin of gewoon gezellig in het café. Op het 'Menu van 't Hoes' vind je lekkere gerechten en daghappen. Van tapas tot biefstuk en van borrelhapjes tot aan de XXL burger. Dagelijks geopend vanaf 16:00 uur en in het weekend eerder.

Borreltijd!

Culinaire hoogstandjes

Almelo bruist van leuke food hotspots waar je kunt tafelen tot de laatste gast weg is. Toe aan quality time met je partner of wordt het tijd om weer eens met je beste vrienden bij te praten? Dit zijn hotspots waar je onder het genot van heerlijke gerechten en een goed glas wijn een hele mooie avond kunt beleven.

Mira

(Molenstraat 3)

Wat met liefde is bereid, leidt altijd tot gezelligheid. Het is niet voor niets dat restaurant Mira al 25 jaar een begrip is in Almelo. Op het menu staan uitsluitend authentieke en eerlijke gerechten uit de Turkse keuken en alles wordt bereid met verse ingrediënten op de houtoven of op de houtskool grill in de open keuken. Wil je je helemaal laten verrassen dan zijn er diverse verrassingsmenu's waar je uit kunt kiezen. Het restaurant is van donderdag t/m zondag open van 17:00 - 23:00 uur.

Tapas Solera

(Grotestraat 102)

Bij Tapas Solera kun je genieten van authentieke tapasgerechten. Je proeft het zonnige zuiden door de heerlijke smaken, de meest kleurrijke borden en het vrolijke interieur. Op de menukaart staan meer dan 100 authentiek mediterrane gerechten, en een ruime keuze aan karakteristieke wijnen. Als je de smaak te pakken hebt kun je je ook inschrijven voor een workshop en krijg je letterlijk een kijkje in de keuken. Dagelijks open vanaf 16:00 uur en in het weekend vanaf 12:00 uur.

IBIZA

(Pr. Catharina-Amaliaplein 4)

Restaurant IBIZA is de perfecte plek voor foodlovers. Als je een passie hebt voor trendy en hippe gerechten, maar ook houd van een lekkere daghap of verrassende bits & bites dan ben je hier aan het juiste adres. Het restaurant heeft een Europese keuken met seizoensgebonden, pure gerechten. In de weekenden op vrijdag, zaterdag en zondag kun je na je diner lekker gaan dansen op jazz, latin, urban house en deep house tot in de late uurtjes.

Gastrobar 1910

(Grotestraat 127)

Een sfeervolle plek waar je alleen maar culinaire hoogstandjes kunt verwachten. De rijkelijk opgemaakte borden gaan hand in hand met het stijlvolle interieur met kroonluchters, wanden met wijnflessen en gezellige zitjes. Een plek waar je geniet van heerlijke gerechten, mooie wijnen en van elkaar. Laat je verrassen en probeer ook eens een 4,5 of 6-gangenmenu (verrassingsmenu) van de chef. Dagelijks open vanaf 17.00 uur en gesloten op zondag en maandag.

Borreltijd!
Heb jij een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in Het Stads Huis? Bekijk het beschikbare aanbod!