Het 'nieuwe' oude stadhuis in Almelo

Het Stads Huis. Zo heet de transformatie van het oude stadhuis in Almelo en werd door omwonenden tijdens een informatiebijeenkomst op maandag 15 april goed bekeken. Wat was er te zien?

image alt

Een innovatief woonconcept

Het voormalig stadhuis heeft de vorm van een schip waarin 92 huur- en koopappartementen komen. Aan de buitenkant verandert er niet heel erg veel. Wel worden glas en gevelelementen vervangen en balkons geplaatst. Van binnen wordt alle nieuw en duurzaam. In het 'middenschip' ontmoet je bewoners en maak je een praatje met elkaar. Voor fitness of een bezoek aan een museum hoef je niet ver weg. Ook zijn er ruimtes voor gezondheidsvoorzieningen en horeca. Op het dakterras aan het 'voorsteven' ontmoet je jouw buren. Je hebt in het Stads Huis een mix van alle gemakken en service van de toekomst. 

image alt

Wat zegt André over Het Stads Huis?

André ten Vergert, ontwikkelingsmanager bij BPD zegt in een interview op Omroep Almeo: “Het Stads Huis is een vernieuwend woonconcept. Om er voor te zorgen dat bewoners echt gemak ervaren en ontzorgd worden, komt er zelfs een community manager die per app en fysiek beschikbaar is. Daarnaast bieden we een aantal deelauto’s aan. Als je in de stad woont, is het immers niet altijd noodzakelijk om zelf een auto te bezitten, maar het is soms erg comfortabel als je er een voor je deur hebt staan die je gewoon kunt gebruiken als het jou uitkomt. Zo wordt het Stads Huis een nieuwe vorm van wonen en recreëren passend bij de behoeften van nu.” 

Lees het interview

Grijs wordt groen

Het gebied rondom Het Stads Huis ziet er nu nog wat grijs, grauw en verhard uit maar met het oog op de klimaatadaptatie, jouw comfort en van de omwonenden, verandert het buitengebied in een groen terrein, waar je heerlijk tot rust kunt komen. 

Interesse?

Wil je graag in het oude stadhuis van Almelo wonen? Meld je dan aan met je NAW gegevens bij jouw favoriete appartement, stadswoning of loft. Je ontvangt nieuwsbrieven en blijft op de hoogte. Een Mijn Eigen Huis account aanmaken kan ook! Dan ben je alvast voorbereidt wanneer de verkoop start.

Naar de woningen
wanneer gebeurt wat Planning
Welk appartement past bij jou? Bekijk het aanbod