Nieuws vanaf Het Stads Huis bouwlocatie

31 oktober '22

Hoe staat het met de bouw van Het Stads Huis in Almelo? Volg hieronder de vorderingen van de bouw.

Werkzaamheden per verdieping

Op de begane grond zijn we in de appartementen bezig met het aanbrengen van het rasterwerk van de plafonds, zodat hier vervolgens gipsplaten tegen bevestigd kunnen worden. De laatste wanden op deze verdieping zijn inmiddels voorzien van de benodigde installaties en worden hierna dicht gezet met beplating.

De installateur is op de eerste verdieping gestart met leggen van de vloerverwarming, waarna de cementdekvloer gestort kan worden.

Op de tweede verdieping is de tegelzetter druk bezig de badkamers en toiletten te voorzien van tegelwerk. De gemeenschappelijke trappenhuizen op deze verdieping worden voorzien van een zachtgroene tegel en vervolgens kunnen ook hier de stalen puien nabij de trappenhuizen en vides geplaatst worden.

Op de derde verdieping is de vloer van de gang geëgaliseerd en kan linoleum aangebracht worden. De plafonds in de appartementen worden glad gemaakt om deze vervolgens te kunnen spuiten. Na het spuiten van de plafonds kunnen de installaties worden afgemonteerd.

Op de bovengelegen verdiepingen is de installateur drukdoende met het afmonteren van de installaties. Daarnaast worden de voordeuren op de bovenste verdiepingen afgehangen en voorzien van beglazing.

Het Stads Huis Almelo

Buiten het Stads Huis zijn we druk met het betonwerk ten behoeve van de entree van het souterrain. Wellicht had u al gezien dat er ook wordt gewerkt aan de gevel van de oude raadzaal. Deze gevel wordt voorzien van kozijnen en van stalen lamellen hekwerken. Hierna is ook deze gevel nagenoeg gereed en kan de steiger verwijderd worden.

De komende periode worden de puien op de begane grond geplaatst. Dit gaat gepaard met het dichtleggen van het dak van de begane grond nabij de oude raadzaal. Ook de verdere afbouw van de begane grond en de eerste verdieping wordt in deze periode uitgevoerd. De nuts zal tot ongeveer het einde van het jaar bezig zijn met het aanbrengen van de diverse aansluitingen als water, elektra en glasvezel. De prognose is dat wij begin volgend jaar kunnen gaan starten met het inregelen van de installaties in het appartementengebouw. Dit alles geheel volgens planning.

  Een vraag? Neem contact op
  Beschikbaarheid appartementen