Ontspannen door ontzorgen

Het vernieuwde Stads-Huis biedt voor iedereen wat wils, of je hier nu woont of niet. Zo vormt de plint (onderste deel van het gebouw) straks een bruisend stadscafé waar je op vrijdagmiddag een borrel drinkt, is er in de kelder plek om te sporten en zal de voormalige Burgerzaal een statige ambiance vormen voor allerlei (kunst) bijeenkomsten en exposities. Maar ook buiten de muren van Het Stads-Huis kom je ogen te kort. Zo zal het voorhoogde bordes vanuit drie kanten bereikbaar worden middels de bestaande trappen, hellingbanen en plateuliftjes en komt er rondom het gebouw een mooie groene zoom met weelderige en kleurrijke begroeiing die verandert met de seizoenen – een schitterend aangezicht!

 

image alt

Multifunctioneel gebouw

Het Stads-Huis vormt een multifunctioneel gebouw midden in de binnenstad van Almelo en is veel meer dan alleen een schitterende woonplek. Het is een beleving die het stadscentrum van Almelo diepgang geeft. Van kunst en cultuur tot horeca, sporten en een groene beleving – hier vind je het allemaal.

image alt

Een publiek-culturele plek

Met de Stads-Huis app een deelauto reserveren, het gezamenlijke dakterras boeken voor een feestje óf even snel die logeerkamer reserveren voor een vriend of familielid dat wil blijven slapen – het kan allemaal in het Stads-Huis. Dit fullservice concept is uniek in de regio. Want... de nieuwe bewoners willen niet alleen lekker wonen met tal van voorzieningen, ze willen ook een prettige leefomgeving. In het plan moet het Stads-Huis geen geïsoleerd stenen blok worden, maar juist een complex dat met groen en aanpassingen aan de omgeving rondom, een ‘publiek-culturele plek’, wordt. Voor de bewoners zelf, maar ook zeer zeker voor alle andere stadsbewoners.

image alt

De verbindende factor

De Community Manager is de verbindende factor in Het Stads-Huis. Zij kent jou en je buren als geen ander en heeft met grote regelmaat contact met (lokale) bedrijven, ondernemers en leveranciers. Bovendien organiseert ze samen met jou én je medebewoners de gezamenlijke en vaste maandelijkse activiteiten en draagt ze daarmee bij aan het bijzonder hoge wooncomfort in Het Stads-Huis. Door dagelijks en persoonlijk contact is ze nauw betrokken bij Het Stads-Huis en voelt de Community Manager daarom zo vertrouwd. Even een praatje maken? Of samen sparren met jouw ideeën? Hiervoor kun je straks bij haar terecht. 

Heb jij al een account? Mijn Eigen Huis
Welk huis is jouw favoriet? Bekijk de woningen