Update vanaf de bouwlocatie van Het Stads Huis

12 december '22

Benieuwd naar de stand van zaken op de bouwlocatie van Het Stads Huis? Lees snel meer over de vorderingen van de bouw.

Voortgang per verdieping

In de kelder is een groot deel van de riolering en kabelgoten gereed. Voor de kerst wordt hier  de afwerkvloer aangebracht. Ennatuurlijk legt de laatste hand aan het leidingwerk van de OWK-installatie welke in de woning de warmte gaat verzorgen. Tevens wordt de installatie gevuld en zijn wij, conform planning, voornemens begin 2023 te gaan testen en inregelen met deze installatie.

 

Op de begane grond zijn we volop bezig met de buitengevel en de entree. De stelkozijnen zijn voor een groot deel gemonteerd en de waterkerende folies worden aangebracht. Hierna zal het zetwerk en de aluminium kozijnen worden gemonteerd en vervolgens wordt het glas geplaatst. Dit zal in het begin van 2023 worden afgerond. De installateur Morrenhof Jansen is bezig met woninginstallatie boven de plafonds en in de wanden. Het grootste gedeelte van de vloerverwarming en de afwerkvloeren zijn op de begane grond aangebracht.

 

Ook op de 1e verdieping is de vloerverwarming en de afwerkvloer aangebracht. In de algemene gang is het tegelwerk aangebracht, wat zorgt voor een huiselijke uitstraling. De tegelzetter is bezig in de woningen met de badkamers en toiletten. De laatste puien in de buitengevel zijn reeds geplaatst, wat inhoudt dat de gevel op de 1e verdieping volledig is gesloten. Hier zijn ook alle stalen lamellen hekwerken aan de gevel gehangen. Dit is een mijlpaal op de planning en we kunnen ons vervolgens volledig richten op de begane grond.

 

Op de 2e verdieping is het linoleum in de algemene gangen aangebracht en worden de laatste plafonds in de woningen gespoten door de schilder. Vervolgens dienen de plafonds in de algemene gangen nog aangebracht te worden.

Op de 3e verdieping zijn de plafonds glad gemaakt en gespoten. Tevens is de installateur klaar met het afmonteren van de installatie. Ook de voordeuren van de appartementen worden dit jaar nog afgehangen op de 1e t/m 3e verdieping. De bovenliggende appartementen zijn al voorzien van de voordeuren naar de algemene gangen.

De balustraden van de bestaande trappenhuizen worden geschilderd. Daarna worden ze voorzien van beplating in verband met de doorvalveiligheid. In verband met de gewijzigde functie van het gebouw van kantoor naar woongebouw, hebben we hier extra aandacht aan gegeven. Er zal binnenkort ook gestart worden met het plaatselijke repareren van de originele natuursteen treden.

 

Het betonwerk onder maaiveld van de entree en het souterrain is gereed. De prefab betontrappen zijn geplaatst en de betonwanden worden met een gevelbekleding afgewerkt, evenals de plint van het gebouw.

 

De nutspartijen zijn bezig met afrondende werkzaamheden aan de aansluitingen van water en elektra. De glasvezel moet voor een deel nog worden aangebracht. De planning is nog steeds dat wij begin volgend jaar kunnen gaan starten met het inregelen van de installaties in het appartementengebouw.

 

De laatste maand is er hard gewerkt door onze medewerkers en onderaannemers, waarvan het resultaat nu al zichtbaar is.

Wij zijn voornemens begin volgend jaar meer informatie te verstrekken betreffende de oplevering, welke wij nog steeds prognosticeren op medio/eind maart 2023.

Heb jij een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in Het Stads Huis? Bekijk het beschikbare aanbod!