Rondje over de bouwplaats

25 juli '22

Het is weer tijd voor een nieuwe update over de bouw van Het Stads Huis. Wat is er allemaal gebeurd in de afgelopen periode? Kijk je mee?

Van boven naar beneden

Op de 7e verdieping is de schilder gestart met het saus- en schilderwerk. Het tegelwerk op de 6e verdieping is nagenoeg gereed en een groot deel van het sanitair is gemonteerd. Op het dakterras is de dakbedekking in uitvoering en zijn we bezig met het laatste timmerwerk. Op de 5e verdieping is de tegelzetter bijna gereed, worden plafonds sausklaar gemaakt en worden steenstrips geplakt in het trappenhuis. Op de 4e verdieping zijn de metalstud-wanden gesloten en is de cementdekvloer aangebracht. Op de 3e verdieping wordt de vloerverwarming aangebracht en zal na de bouwvakantie de dekvloer worden gesmeerd. Verder worden gipsplafonds gesloten. Op de 2e verdieping heeft de installateur al een groot deel van de installatie in de wanden aangebracht, hierna kunnen de wanden worden gesloten en kan er gestart worden met het plafondraster. Op de 1e verdieping zijn de langsgevels voorzien van de aluminium puien en worden in de punt van het gebouw, de oude raadzaal, de stelkozijnen aangebracht. De metalstud-wanden worden halfschalig opgezet, wat betekent dat de metalstud-profielen worden gemonteerd en worden voorzien van gips aan 1 zijde. De stukadoor is hier nagenoeg gereed. Op de begane grond zijn ze gestart met de stelkozijnen. In de kelder zijn ze druk met de voorbereidingen van de meterkasten. En worden bergingswanden gelijmd.

Aan de buitenzijde van het gebouw zijn de grondwerkzaamheden gestart. De bronbemaling is aangebracht. De grond wordt gesaneerd. En de oude hellingbaan en trapopgang aan de Westzijde zijn gesloopt. Binnenkort kan hier gestart worden met de betonwerkzaamheden, waaronder het maken van de nieuwe hellingbaan en trap naar het souterrain.

In de oude burgerzaal is de sloper nog bezig. Hier is de aannemer gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de dakdekker, zodat de nieuwe dakbedekking aangebracht kan worden.

image alt

Even voorstellen

Mijn naam is Jeroen Prinsen. Woonachtig in Enter en ben 38 jaar oud. Na het afronden van mijn studie HBO bouwkunde in Enschede heb ik ervaring opgedaan als werkvoorbereider/inkoper bij twee verschillende aannemers. Een leuke en geweldige ervaring en ik kan terugkijken op 13 leerzame jaren.

Sinds juni ben ik als accountmanager wonen gestart bij Home4U. Dit is toch wat meer de commerciële kant van de bouw, wat mij als persoon toch meer ligt. Bij Home4U hebben we als slogan: “De communicatie met kopers en bewoners moet staan als een huis”. Voor het Stads Huis ben ik dan ook uw contactpersoon.

Wij als Home4U spreken de taal van de aannemers en bouwers, maar we weten ook precies wat er bij kopers speelt. We zijn duidelijk, transparant en direct, maar we begrijpen ook dat kopen en kiezen gebaseerd is op emotie. We zijn zakelijk als het moet en persoonlijk als het kan. Als verbindende schakel zien we het als onze taak om twee partijen (met soms tegengestelde belangen) tevreden te stellen. En juist dát maakt ons werk zo leuk.

Daarnaast ondersteunen we eigenaren bij het opzetten of beheren van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Elke VvE heeft ook een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) nodig, die wij ook voor u kunnen verzorgen. Voor Het Stads Huis heeft Home4U de Vereniging van Eigenaren opgericht.

Wat we ook doen: we houden altijd het belang van alle partijen in het oog.

Meer weten? Planning fase 2
Interesse? Beschikbaarheid appartementen