Opleverfeest in Het Stads Huis

21 juni '23

Het voormalige stadhuis in Almelo is getransformeerd naar een duurzaam woongebouw met verschillende woningtypen. Vrijdag 16 juni vierden de gemeente Almelo en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling samen met de bewoners en projectbetrokkenen dat de woningen zijn opgeleverd. Een mooi moment waar wethouder Van Rees graag zijn agenda voor vrijmaakte.

Opleverfeest in Het Stads Huis
Opleverfeest in Het Stads Huis

Met een cheque op naam van de Vereniging van Eigenaren (VvE) werden de nieuwe bewoners gefeliciteerd met hun nieuwe appartement. De VvE kan de 1000 euro besteden aan iets in de openbare ruimten van het gebouw, bijvoorbeeld de groenvoorziening op het dakterras. Volgens André la Rivière, senior ontwikkelingsmanager van BPD, een kleine geste om deze mensen in het zonnetje te zetten en hun geduld te belonen. “We hebben 3 à 4 jaar aan deze bijzondere transformatie gewerkt.” Aldus La Rivière: “De wens van de gemeente was om binnen de originele stijl van het gemeentekantoor 90 woningen te realiseren. Een uitdagende opgave, want alles moest opnieuw worden ingedeeld, ook het leidingwerk. Je komt tijdens de uitvoering van zo’n transformatie van alles tegen. Dat vraagt innovatief denken en flexibel handelen. We hopen dat de energie die we erin hebben gestoken zich vertaald heeft naar een gebouw én leefomgeving die opnieuw waardevol is voor de stad. Ik ben blij met het resultaat. Met het behoud van het casco hebben we onze ambitie om duurzaam te ontwikkelen waargemaakt.”

Opleverfeest in Het Stads Huis

Nieuw, met het karakter van toen

Met de oplevering van Het Stads Huis krijgt de plek waar veel inwoners van Almelo herinneringen aan hebben een nieuwe functie: een thuis voor een heel uiteenlopende groep bewoners. Want in Het Stads Huis zijn naast appartementen in allerlei groottes ook maisonnettes, penthouses en stadswoningen gerealiseerd. Daarbij zijn er gemeenschappelijke ruimtes voor de bewoners, zoals een huiskamer en logeerkamer.

Wethouder Martin van Rees: “In het stadhuis vonden tal van belangrijke ontwikkelingen in de stad hun oorsprong. Door het gebouw nieuw leven in te blazen verbinden we die stadshistorie met een prachtige toekomst. Pal in het centrum en met uitzicht op alles wat hier nog meer in ontwikkeling komt. Met oog voor duurzaamheid is hier een unieke woonplek gecreëerd met een heel eigen stedelijke stijl.“

Blijf op de hoogte Nieuws
Nu te koop Wonen in Het Stads Huis