Voorzieningen bij Het Stads Huis

Zoals het een stad betaamt, biedt Almelo alles wat je zoekt. In het centrum wonen, betekent dat je vanaf dag één geniet van alle bestaande voorzieningen. Altijd op loop- of fietsafstand. Je favoriete horecazaak, parken, winkels of het filmhuis? Almelo heeft het!

Erop uit

De diverse kwartieren, die samen de binnenstad van Almelo vormen, hebben elk hun eigen karakter en sfeer. Zo onderscheidt het historische Gravenkwartier zich met de smalle klinkerstraatjes en knusse pleintjes vol ambachtelijke ondernemers. Voor een zonnig terras, bierlokaal of avondje uit - zij het de bios of een hapje eten - ben je in het bruisende gebied De Kop van Zuid aan het juiste adres. Maar ook het industriële Stadslab, met pal aan het Almelose stadsstrand de Mediterraanse Trattoria, is een bezoekje waard.

image alt

Winkelen

Of je nu doelgericht de stad induikt of lekker wilt rondneuzen, met het diverse aanbod aan boetieks, lokale ondernemers, concept stores en grote ketens slaag je in de binnenstad van Almelo altijd. Je vindt er het overdekte winkelcentrum De Galerij, maar ook in de grote en kleine winkelstraten haal je je (shop)hart op.    

De (super)markt

Voor de dagelijkse boodschappen ga je naar de Coop op 3 minuten loopafstand. Even verderop in alle windrichtingen vind je ook de Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Plus. En elke donderdag en zaterdag vullen de vele marktkramen het Markt- en Waagplein. Hier haal je heerlijke verse vis, kaas, fruit en brood, maar bijvoorbeeld ook goed geprijsde kleding.

image alt

Kunst en cultuur

In het Stedelijk Museum kun je terecht voor wisselende exposities. En wist je dat Nederlands kleinste expositieruimte in Almelo staat? In het monumentale Kunst-Torentje tentoonstellen uiteenlopende kunstenaars hun bijzondere werk. Praktisch in de achtertuin van Het Stads Huis vind je de Bibliotheek Almelo. Hier kom je niet alleen voor het nodige leesvoer, ook ben je welkom in het gezellige café Feijn waar de krant al voor je klaarligt.

Natuur

Groen én water? Natuurlijk! Almelo staat niet voor niets te boek als Waterstad én de groenste stad van Overijssel. Neem het water van de Aa, dat je per kano, supboard of boot de stad laat verkennen. Overigens vind je langs het water ook genoeg terrassen waar het ‘s zomers heerlijk toeven is. Voor het nodige groen ga je naar de verschillende parken. Bekend is Doepark De Hagen, een ontmoetingsplek en natuurspeelplaats met als kloppend hart het Natuurhus. Deze stichting brengt mensen met allerlei activiteiten samen en inspireert iedereen tot een duurzaam leven. Maar ook het Schelfhorstpark, Beeklustpark en Rogmanspark met rondhuppelende herten, zijn bij stadse natuurliefhebbers favoriet.  

image alt

In het gebouw

Ook aan het nodige vertier of de ontspanning nóg dichter bij huis is gedacht. Zo geniet je heerlijk van het zonnetje - en uitzicht - op het dakterras of speel je een gezelschapsspel in de gemeenschappelijke huiskamer. Leuk met familie of vrienden. En als zij willen blijven slapen, dan kan dat (bij gebrek aan ruimte) in de logeerkamer van Het Stads Huis. Ja, echt! Je reserveert de kamer gemakkelijk. 

Zorg

Het ziekenhuis bevindt zich in het zuiden van Almelo, net onder de Weezebeeksingel. Andere zorg, zoals de tandarts en huisartsenpraktijk, vind je dichter bij huis. Je kiest zelf welke praktijk je het prettigst vindt.

Sport

Almelo heeft allerlei sportfaciliteiten voor jong en oud. Zo kun je voor vrij sporten of diverse lesjes elke dag terecht bij sportscholen als Health Center en Basic-Fit, en trek je baantjes bij zwembad Het Sportpark. Sla jij graag een balletje? De tennis- en padelvereniging vind je aan de Veenelandenweg, vlak naast de golfbaan met 9 holes en een driving range. Ook voor voetbal, hockey, korfbal en andere teamsporten zijn er verschillende verenigingen waar je welkom bent.

Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Het Stads Huis
Kies je voor een woning of appartement? Maak kennis met het aanbod