Voorzieningen bij Het Stads Huis

Hoe mooi wordt het centrum van Almelo na alle vernieuwingen in onder meer Haven Zuid en bij het Waagplein! En vanuit Het Stads Huis kun je hier volop van genieten. Wat je plannen voor de dag ook zijn: vanuit Het Stads Huis zit je overal dichtbij. Steek de straat over om in een van de vele boeken te snuffelen in de stadsbibliotheek, loop nog enkele meters verder en strijk neer in een cafeetje, restaurant of bistro. Of stap verderop in de binnenstad van Almelo in een kano voor een mooi tochtje door de historische kanalen. En met het nieuwe winkelcentrum in Haven Zuid heb je echt alles bij de hand.

Multifunctioneel gebouw

Het Stads Huis vormt een multifunctioneel gebouw midden in de binnenstad van Almelo. En het is veel meer dan alleen een schitterende woonplek. Het is een beleving die het stadscentrum van Almelo diepgang geeft. Van kunst en cultuur tot horeca, sporten en een groene beleving – hier vind je het allemaal.

STADSMUSEUM

Van diverse (culturele) bijeenkomsten tot uiteenlopende exposities – in de voormalige Burgerzaal van het vernieuwde Stads Huis draait het om kunst en cultuur – uniek in de binnenstad van Almelo.

STADSFITNESS
Onder het gebouw zal de Stadsfitness een plekje claimen. En hoewel dit de drempel voor bewoners van het gebouw – letterlijk – erg laag maakt, zijn ook andere bewoners van de (binnen) stad meer dan welkom.

STADSCAFE
Van een ontspannen vrijdagmiddagborrel en een lekkere lunch – in het Stadscafé ontmoet je vrienden, collega’s en familie, maar ook andere (buurt)bewoners.

STADSPLEIN
Het lager gelegen Stadsplein vormt een statig hoogtepunt in de openbare ruimte. Zo geniet je al zittend op de doorlopende zitrand rondom het plein van een drankje of ijsje – aan de rand van het stedelijke gebruis.

STADSPARK
Het creëren van een groene omgeving is één van de prioriteiten. Om die reden is er gekozen voor een Stadspark aan de Oostzijde van het gebouw, met weelderige en kleurrijke begroeiing dat verandert met de seizoenen.

Ontmoet elkaar

Als bewoners ontmoet je elkaar in de gemeenschappelijke hal waar je natuurlijk ook welkom bent om even lekker een magazine of krant te lezen en waar je een kop koffie kunt pakken. Ook de Community Manager heeft hier haar vaste plek. De Community Manager is de verbindende factor in Het Stads-Huis. Zij kent jou en je buren als geen ander en heeft met grote regelmaat contact met (lokale) bedrijven, ondernemers en leveranciers. Bovendien organiseert ze samen met jou én je medebewoners de gezamenlijke en vaste maandelijkse activiteiten en draagt ze daarmee bij aan het bijzonder hoge wooncomfort in Het Stads-Huis. Door dagelijks en persoonlijk contact is ze nauw betrokken bij Het Stads-Huis en voelt de Community Manager daarom zo vertrouwd. Even een praatje maken? Of samen sparren met jouw ideeën? Hiervoor kun je bij haar terecht. 

 

Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Het Stads Huis
Kies je voor een woning of appartement? Maak kennis met het aanbod