Voorzieningen bij Het Stads Huis

Hoe mooi wordt het centrum van Almelo na alle vernieuwingen in onder meer Haven Zuid en bij het Waagplein! En vanuit Het Stads Huis kun je hier volop van genieten. Wat je plannen voor de dag ook zijn: vanuit Het Stads Huis zit je overal dichtbij. Steek de straat over om in een van de vele boeken te snuffelen in de stadsbibliotheek, loop nog enkele meters verder en strijk neer in een cafeetje, restaurant of bistro. Of stap verderop in de binnenstad van Almelo in een kano voor een mooi tochtje door de historische kanalen. En met het nieuwe winkelcentrum in Haven Zuid heb je echt alles bij de hand.

Multifunctioneel gebouw

Het Stads Huis is een multifunctioneel gebouw midden in de binnenstad van Almelo. En het is veel meer dan alleen een schitterende woonplek. Het is een beleving die het stadscentrum van Almelo diepgang geeft. Van kunst en cultuur tot horeca, sporten en een groene beleving – hier vind je het allemaal.

Fitness
Onder het gebouw heeft de Stadsfitness een plekje geclaimd. En hoewel dit de drempel voor bewoners van het gebouw – letterlijk – erg laag maakt, zijn ook andere bewoners van de (binnen) stad meer dan welkom.

Stadsplein
Het lager gelegen Stadsplein vormt een statig hoogtepunt in de openbare ruimte. Zo geniet je al zittend op de doorlopende zitrand rondom het plein van een drankje of ijsje – aan de rand van het stedelijke gebruis.

Stadspark
Het creëren van een groene omgeving was één van de prioriteiten. Om die reden is er gekozen voor een Stadspark aan de Oostzijde van het gebouw, met weelderige en kleurrijke begroeiing dat verandert met de seizoenen.

Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Het Stads Huis
Kies je voor een woning of appartement? Maak kennis met het aanbod