Update bouw Het Stads Huis

29 juni '22

We ontvingen weer een update over Het Stads Huis in Almelo. Via deze weg worden kopers op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in Het Stads Huis. Wat is nu de stand van zaken? Lees snel verder! 

Op dit moment worden op de eerste verdieping de laatste puien in het hoofdgebouw geplaatst. Vervolgens kan de stukadoor zijn werkzaamheden starten op deze verdieping. Op dit moment werkt de stukadoor op de 2e verdieping. Ook zijn de wandenbouwers gestart op de 2e verdieping. De 3e verdieping is grotendeels voorzien van binnenwanden, die nu worden voorzien van installaties. Op de 4e verdieping zijn de wanden gesloten en wordt er druk gewerkt aan de plafonds. Op de 5e verdieping worden de laatste plafonds afgewerkt en in gereedheid gebracht voor de schilder. Tevens worden de wanden gereed gemaakt voor de tegelzetter. De tegelzetter is momenteel werkzaam op de 6e verdieping; de 7e verdieping is zo goed als gereed. 

image alt

Ook buiten wordt er hard gewerkt. Zo zijn de meeste inpandige balkons voorzien van tegels en zijn de eerste buitenwanden gestukadoord en van een kleur voorzien. In de kelder worden momenteel in de berging deurkozijnen aangebracht en wordt het plafond voorzien van houtwolcementplaten. Ook zijn de eerste kalkzandsteenwanden gelijmd in de kelder. Verder wordt er in opdracht van Ennatuurlijk hard gewerkt aan de techniekruimte in de kelder. Hier zijn de buffervaten t.b.v. de OKW installatie geplaatst en worden deze aan elkaar gekoppeld middels leidingwerk. 

Ook wordt er gesloopt in de burgerzaal, om daar de nodige installaties in, op en aan te kunnen brengen. Dit gaat gepaard met de nodige (staal)constructies en vernieuwen van de dakbedekking.

In de aankomende periode is het voornemen om een start te maken met het ruwbouwtimmerwerk van de begane grond. Verder is het voornemen om te gaan starten met het betonwerk op de begane grond en souterrain. Hiervoor dient er eerst een aantal bestaande hellingbanen en trappen te worden gesloopt. 

Even voorstellen

In deze editie stelt Marijke Mulder (39) van marijke. makelaardij zich voor.

Na haar studie Makelaardij OG (Enschede en later in Nieuwegein) is Marijke in 2002/2003 gestart als binnendienstmedewerker bij een makelaarskantoor in Almelo. Na 1,5 jaar werd deze functie omgezet naar makelaar/taxateur. Marijke: “Makelaardij is een geweldig beroep, je werkt in een dynamische omgeving, waar elke dag anders is en je steeds nieuwe mensen ontmoet. Mijn kantoor houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop- en aankoop van bestaande bouw en nieuwbouw. Ik heb inmiddels ruim 18 jaren ervaring”.

Sinds het voorjaar van 2019 is Marijke (Marijke Makelaardij) betrokken bij Het Stads Huis te Almelo. Zij vertelt; “Samen met het huidige makelaarsteam L&A en ten Hag is al het nodige voorwerk gedaan, waaronder doelgroep onderzoek, marketingplan, prijsadvies en prijsdifferentie per woning, met als gevolg een daadwerkelijk moment van start verkoop in de zomer van 2019”.

Marijke Makelaardij

Zij vervolgt: “Een huis kopen of verkopen is een spannend en emotioneel moment voor mensen. Hoe mooi is het, dat de klanten voor jou kiezen om hen hierin te mogen adviseren en begeleiden. Samen kom je tot het gewenste doel: een succesvolle aankoop of verkoop!”

In de dagelijkse gang van zaken, houdt Marijke zich met betrekking tot Het Stads Huis bezig met het verwerven en enthousiasmeren van nieuwe klanten. “Het kopen van nieuwbouw is een bijzonder soort aankoop. De taak van het makelaarskantoor is om de klant te voorzien van de juiste informatie en inhoudelijke uitleg te bieden. Kortom een complete begeleiding” vertelt Marijke. “Op dit moment wordt er aan een nieuwe marketingcampagne gewerkt voor Het Stads Huis. Dit in verband met de start verkoop van de 2e fase. Te denken is aan nieuwe posts en filmpjes op de eigen Social media kanalen”.

Marijke ziet het gebouw vorm krijgen, waar een ieder al zo lang naar uitkijkt. De bouw vordert! Marijke: “met een eigen kantoor, werken in je eigen stad aan de verkoop van woningen op een plek waar ik zelf als Almelose binnen liep, dat is in 1 woord FANTASTISCH te noemen”.

Tot slot vertelt Marijke; “Samen zetten we de schouders eronder, gaan we met veel plezier beginnen aan de 2e fase”.

  Planning Het Stads Huis
  Bekijk het laatste nieuws