Voortgang bouw Het Stads Huis

24 februari '22

We ontvingen een nieuwsbrief van de aannemer. Via deze weg worden kopers op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in Het Stads Huis. Lees snel verder om te ontdekken wat de stand van zaken is.

De bouw van Het Stads Huis wordt gedaan in een zogenaamd “treintje” waar op verschillende verdiepingen achter elkaar wordt gewerkt aan diverse werkzaamheden. 

Inmiddels zijn op de zevende verdieping de woningscheidende wanden gemonteerd en is de constructie voor de plafonds in de appartementen aangebracht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de installaties boven het plafond.

De wandenbouwers zijn ondertussen gestart op de zesde verdieping om de wanden halfschalig op te bouwen. Dat betekent dat installaties in de wanden en plafonds kunnen worden verwerkt. Ook worden op de zesde verdieping de eerste installaties in de wanden aangebracht door de installateur. Tegelijkertijd verwacht de stukadoor zijn werkzaamheden op de vijfde verdieping medio februari af te kunnen ronden en vervolgens op de vierde verdieping aan de slag te gaan. 

Zo proberen ze iedere vier weken op een onderliggende verdieping te starten en naar de entree van het gebouw toe te werken.

Even voorstellen

Graag stellen we Ewout van Dronkelaar (42) voor. Hij is hoofduitvoerder bij Salverda. Sinds december 2019 is Ewout betrokken bij de bouw van Het Stads Huis. Hij vertelt: “Ik was 20 jaar toen ik in vaste dienst kwam werken bij Salverda bouw als uitvoerder. Inmiddels ben ik hoofd uitvoerder”.

Hij vervolgt: “Ik ben via school direct in de bouw begonnen. Tijdens mijn opleiding heb ik twee keer stage gelopen. De eerste keer in de werkvoorbereiding op kantoor en de tweede keer op de bouwplaats als assistent timmerman. Mijn voorkeur had wel de bouwplaats, alleen kantoorwerk is niks voor mij. Beide keren heb ik stage gelopen bij hetzelfde bedrijf en na de stage ben ik bij hetzelfde bedrijf begonnen in de uitvoering. Inmiddels werk ik nu 22 jaar bij Salverda en het bevalt nog steeds erg goed”.

1

22 jaar in de bouw!

22 jaar in de bouw, dat is een lange tijd! Heb je bewust gekozen voor de bouw? Ewout: “Ik heb niet specifiek voor de bouw gekozen of voor dit beroep. Ik ben er gewoon ingerold en het bevalt mij. Ik vind het werk erg afwisselend, geen dag is hetzelfde en je weet nooit wat je volgende werk is. Dat kan zijn een nieuwbouw, renovatie of transformatie project, zoals wat wij nu doen. Ook de plaats waar het werk is, is altijd weer een verrassing. Ik mag graag werken met positieve en enthousiaste mensen om mij heen. Als het werk goed loopt, iedereen zijn werk goed kan doen en met plezier werkt krijg je uiteindelijk het beste resultaat!”

Wat is de opleverdatum? Planning Het Stads Huis
Unieke stad Maak kennis met Almelo