Nieuwbouw in Almelo: in het stadshart

Almelo is een bruisende Twentse stad in een prachtige groene en waterrijke omgeving. Hier geniet je van een terrasje pakken in de zon, een kanovaart door de kanalen of een fietstochtje door de Twentse landerijen. En laten we vooral de mooie haven, parels van boetiekjes en vele culturele voorzieningen zoals musea en theaters niet vergeten. Midden in dit bruisende stadshart komt nieuwbouw in diverse prijsklassen.

image alt

Wonen in een historische textielstad

Almelo is een van oorsprong industriële textielstad, waarvan je de historie nog op enkele plekken terugziet zoals in het torentje van de TenCate Weverijen. De rest van de fabriek is gesloopt, het torentje is nu in gebruik voor kunstexposities. Maar de stad heeft natuurlijk niet stilgezeten: diverse nieuwbouwprojecten breiden de stad verder uit. Ook de binnenstad kent nieuwbouwplannen, zoals voor het voormalige stadhuis van Almelo. Dit gebouw krijgt een transformatie van een publieke en werkfunctie naar woon- en leeffunctie.

image alt

Nieuwbouw Het Stads Huis

Het stadhuis van Oud, het voormalige stadhuis midden in het centrum van Almelo dat ontworpen is door architect J.J.P. Oud, krijgt een nieuwe bestemming. In het gebouw komen voorzieningen zoals horeca, sport en 99 nieuwbouwappartementen en woningen mét prachtig uitzicht. Het is een divers aanbod: van tweekamerappartement tot penthouse tot stadswoning. Het Stads Huis is dé plek voor liefhebbers van de binnenstad van Almelo die comfortabel en duurzaam willen wonen. Mét de mogelijkheid om elkaar binnen het gebouw te ontmoeten.

Meer weten over de planning? Planning Het Stads Huis
Ook hier wonen? Bekijk het aanbod